joi, 12 septembrie 2013

Așa am trăit: 3-0 cu UTA și istoria se scrie sub ochii noștri

Aproape 1500 de prieteni sărbătoresc o victorie mare. Foto: ripensiatimișoara.ro
Ieri, Ripensia a surclasat FC UTA Arad cu 3-0 în faza a V-a a Cupei României, calificându-se în șaisprezecimile de finală după o partidă de poveste pe stadionul „Electrica”.

A fost o zi a premierelor, și nu doar prin rezultatul obținut. Micuța tribună a „Electricii” a fost mai plină ca niciodată de la reînființarea Ripensiei încoace. Până și locurile de la tribuna a II-a, de obicei goale, au fost ocupate de suporterii arădeni, veniți în deplasare și de spectatori care n-au mai avut loc la tribuna I. Clubul anunță 872 de bilete vândute și 1500 de spectatori la meci, în condițiile în care minorii și pensionarii au avut intrare liberă.

Am putut asculta pentru prima oară, în direct, echipa Ripensiei la lucru, prin transmisiunea oferită de Radio Timișoara. După niște probleme tehnice, în minutul 4 s-a putut stabili, în sfârșit, legătura cu stadionul „Electrica”, dar comentatorul nu s-a putut face auzit din cauza vacarmului de pe stadion. Inițial am crezut că stă cu microfonul prea aproape de mica galerie arădeană, dar în câteva secunde mi-am dat seama ce se întâmplase: era 1-0 pentru „Ripi” și cei o mie cinci sute de oameni din tribune se dezlănțuiseră. Ce bucurie!

La scurt timp după aceea am putut auzi pe crainicul stadionului anunțând marcatorul golului, Anagor, prin stația de sonorizare - o nouă premieră pentru „Electrica”. Sper ca stația asta să fie ceva permanent.

Nici nu m-am bucurat bine de gol, că Ripensia a mai marcat odată, în minutul 9, prin nimeni altul decât decarul Raul Briciu, cu un șut necruțător la vinclu, de la 23 de metri și echipa arădeană era KO. Nebunie totală pe arena de la Gara Mică. Eugen Trică a făcut o schimbare în minutul 24, încercând în van să oprească tăvălugul. Până la pauză, centralul i-a „îngălbenit” pe utiști de vreo patru ori, arădenii fiind mereu prinși pe picior greșit și forțați să faulteze. S-a văzut că nu există relații de joc între jucătorii lui Trică, echipa fiind alcătuită pe genunchi în ultimele săptămâni.

Repriza a doua a început prost pentru Oltean de la UTA, care a văzut al doilea „galben” și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. În minutul 69, Anagor dă o pasă de gol lui Adi Popa, care face 3-0 și închide o tabelă neverosimilă. Oboseala celor două echipe și resemnarea „Bătrânei Doamne” își spun cuvântul și meciul se termină fără alte evenimente importante.

Spre seară, toate televiziunile și siteurile sportive românești relatau despre victoria răsunătoare a timișorenilor. O clară lovitură de imagine - sunt curios cu cât va crește numărul membrilor asociați în perioada imediat următoare.

Cu acest rezultat, „Ripi” merge mai departe în Cupă, fiind singura echipă de Liga a V-a rămasă printre cele 32 care-și vor disputa trofeul. Dacă mai punem la socoteală faptul că drumul a pornit din Liga a VI-a, e clar că avem de-aface cu un record pentru fotbalul românesc. Peste ani de zile ne vom aminti cu drag de acest parcurs fenomenal, de seria neîntreruptă de meciuri oficiale fără înfrângere, de bucuria acestor performanțe. Urmează tragerea la sorți de la sediul FRF, unde aflăm adversarul de Liga I.

Blazonul Ripensiei a fost redescoperit în lada cu amintiri, șters de praf și așezat în vitrina cu trofee, unde acum strălucește iar. Felicitări jucătorilor, staffului tehnic și administrativ, președintelui clubului, mulțumiri membrilor asociați, sponsorilor, minunaților suporteri care au venit la stadion și tuturor celor care au făcut posibilă această victorie.

În ciuda celor două tururi de Cupă nedisputate și câștigate la masa verde, a degringoladei din curtea celor de la UTA și a previziunilor pesimiste ale celor deranjați de acest proiect, Ripensia demonstrează că nimic nu e întâmplător atunci când pasiunea, voința, talentul și respectul față de adversar se întâlnesc în sânul unui club autentic.

Update: faze video de la meci, filmate din tribuna I - din pacate sunt doar 12 minute de joc, dar e inclus golul de 3-0 și bucuria de la final. Observați ce de oameni la tribuna a II-a :) Mulțumiri uploaderului, care în trecut a pus pe YouTube și golul lui Anagor din meciul cu „gospodarii” de la Muncitorul Reșița, plus filmări de la amicalele din această vară.


Tempo Ripensia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu